Значение на символитеИзкуствоМедия
Една от най-силно въздействащите творби на фестивала „Бърнинг Мен” - LOVE

ЕДНА ОТ НАЙ-СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВАЩИТЕ ТВОРБИ НА ФЕСТИВАЛА БЪРНИНГ МЕН ТАЗИ ГОДИНА

Бърнинг Мен „Burning Man” е годишен фестивал, който се провежда в Блек Рок сити в пустинята Блек Рок, щата Невада. Събитието събира на едно място много хора, които споделят общи възгледи относно изкуството, радикалното мислене и себеизразяването, себепознаването и са против комерсиализацията.

Една от скулптурите носи името ”Любов” и е дело на Александър Милов от Одеса, Украйна. Скулптурата представя противоречието/конфликта между мъжа и жената и е вътрешно изражение на човешката природа. Главните фигури са направени във формата на големи метални клетки, и тяхното вътрешно АЗ е изобразено във формата на две деца, които протягат ръце едно към друго през решетката на клетките.

С падането на нощта децата започват да светят и блестят, и това представлява „символ на чистотата, любовта и искреността, които обединяват хората и им дава възможност за помирение, когато дойде тъмнината”.

За първи път попаднах на тази творба на фестивала Free and Equal, United we stand, където организаторът направи изказване, което още отеква в мен и се надявам ще ви накара да се замислите:

Една от най-силно въздействащите творби на фестивала „Бърнинг Мен” тази година: скулптурата на двете възрастни фигури, които се борят един срещу друг, и въпреки това тяхната вътрешна същност - детето вътре във всяка от тях, просто иска да се свърже с детето в другата метална клетка, и просто да се обичат. Възрастта има толкова много красиви дарове, но един от тях, без който не бих могъл да живея, е гордостта и негодуванието, с които сме изпълнени, когато сме в конфликт с другите около нас. Прощаващият, откритият и свободен дух на децата са НАШАТА ИСТИНСКА ПРИРОДА; и знам, че ще си спомня това следващия път когато усетя, че давам воля на ината си.

© Крис Дизайн Арт ЕООД. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.
« Обратно в списъка
" Follow your bliss and doors will open where none existed "
Joseph Campbell
Разгледайте нашите проекти