ART IS NOT A THING. IT IS A WAY.

Значение на символитеИзкуствоМедия

“The man who speaks with primordial images speaks with a thousand tongues.”
~ Carl Jung

Откакто свят светува съществува таен език, който всички ние познаваме, но малцина владеят напълно.
Символите ни заобикалят в безброй форми и са неразделна част от ежедневието ни, но за разлика от общоприетите форми на общуване, познаването на символиката е индивидуално решение за всеки.
Много от символите, които приемаме за даденост днес са родени преди векове. С течение на времето, те са придобили по-сложен смисъл. Тази еволюция на значението им ни казва много за това как ние развиваме и усъвършенстваме нашите идеи и познание за естеството на живота и вселената.

Какво послание носят символите, какви асоциации будят те? Защо е важно да ги подбираме внимателно и да обръщаме внимание на тяхното присъствие в нашето ежедневие.
Какво трябва да знаем за символите в дизайна и как да ги подбираме, кои са символите, които носят силно послание?

Възникване на символите

Символите са условно създадени знаци за познание и представляват един от най-древните начини на тълкуване на действителността. Те са нещо живо и вечно развиващо се. Символът не е просто форма, той е източник на разнообразни тълкувания, които правят разбираеми различни идеи и значения.
Вижте повече

Значение на символите в дизайна

Важно е да знаем какво значение имат символите. В ежедневието те са навсякъде около нас - в бижутата, които носим, в десена на дрехите ни, в къщата ни, в логото на компанията ни, в дизайна на рекламните материали, в дизайна на уеб сайта ни, в подаръците, които правим...
Вижте повече

Значение на традиционните форми

Съществуват елементи, които се явяват не само като част от други по-сложни символи, но притежават собствено значение. Тези базови форми са преминали бариерите на времето, географията и културата, като част от езика на вселената, възникнал още преди речта. Ако истински разбираме тяхното значение...
Вижте повече

Символите на Земята и Небето

Повечето култури почитат слънцето като върховна космическа сила, силата даваща живот на всичко около нас. Като източник на топлина, слънцето символизира топлината, жизнеността, младостта, докато загадъчната луна, която винаги е пленевяла човешкото въображение е символ на надеждата, просветлението, раждането.
Вижте повече
" Follow your bliss and doors will open where none existed "
Joseph Campbell
Разгледайте нашите проекти