ART IS NOT A THING. IT IS A WAY.

Значение на символитеИзкуствоМедия

Една от най-силно въздействащите творби на фестивала „Бърнинг Мен” - LOVE

С падането на нощта децата започват да светят и блестят, и това представлява „символ на чистотата, любовта и искреността, които обединяват хората и им дава възможност за помирение, когато дойде тъмнината”.
Вижте повече

Историята на "Дезидерата" - Макс Ерман

Вдъхновението на Макс Ерман да напише Дезидерата е подтикнато от думите, които той е написал в дневника си: „Ако можех, бих искал да оставя скромен дар – една целомъдрена проза, която разкрива някои благородни настроения.“ Дезидерата е написана на латински език през 1927 г.
Вижте повече

Възникване на символите

Символите са условно създадени знаци за познание и представляват един от най-древните начини на тълкуване на действителността. Те са нещо живо и вечно развиващо се. Символът не е просто форма, той е източник на разнообразни тълкувания, които правят разбираеми различни идеи и значения.
Вижте повече

Значение на символите в дизайна

Важно е да знаем какво значение имат символите. В ежедневието те са навсякъде около нас - в бижутата, които носим, в десена на дрехите ни, в къщата ни, в логото на компанията ни, в дизайна на рекламните материали, в дизайна на уеб сайта ни, в подаръците, които правим...
Вижте повече

Значение на традиционните форми

Съществуват елементи, които се явяват не само като част от други по-сложни символи, но притежават собствено значение. Тези базови форми са преминали бариерите на времето, географията и културата, като част от езика на вселената, възникнал още преди речта. Ако истински разбираме тяхното значение...
Вижте повече

Символите на Земята и Небето

Повечето култури почитат слънцето като върховна космическа сила, силата даваща живот на всичко около нас. Като източник на топлина, слънцето символизира топлината, жизнеността, младостта, докато загадъчната луна, която винаги е пленевяла човешкото въображение е символ на надеждата, просветлението, раждането.
Вижте повече
" Follow your bliss and doors will open where none existed "
Joseph Campbell
Разгледайте нашите проекти